Over StartCMS

Wat is een CMS?

Een CMS, ofwel Content Management Systeem, is volgens Wikipedia "meestal een web-applicatie die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren.
Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen.
Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS.
"

Wat kan ik met StartCMS?

Met StartCMS Basis is het mogelijk om een complete website te bouwen met behulp van stramienpagina's (templates). Er zijn verschillende templates: zo is het mogelijk om een nieuwspagina te maken, een fotopagina of een gastenboek.

Uitbreidingsmodules op StartCMS Basis zijn de Nieuwsbriefmodule, de Formulierenmodule en de Webshopmodule.

Hoe komt een StartCMS-site tot stand?

Nadat een grafisch ontwerp tot stand is gekomen en is goedgekeurd, wordt begonnen met de implementatie van het grafisch ontwerp. Dit betekent dat de algemene layout van de site en alle gewenste templates worden "bewerkt", zodat pagina's die door de webmaster worden aangemaakt in de juiste layout en met de juiste beeldelementen worden weergegeven.

Maatwerk-uitbreidingen

Indien de standaard-templates en de uitbreidingsmodules een gewenste functionaliteit niet bieden, is het vaak mogelijk om hiervoor een maatwerk-uitbreiding te ontwikkelen. Interesse? Neem dan contact met ons op.

StartCMS-server

Alle StartCMS-sites worden gehost op een speciaal daarvoor ingerichte server. Het is niet mogelijk om een StartCMS op een andere server te plaatsen. Hier is voor gekozen om het onderhoud centraal te houden en de kosten beheersbaar.
Domeinnamen in eigen beheer kunnen meestal probleemloos gekoppeld worden naar deze server.

Speciale eigenschappen

Binnen StartCMS is het mogelijk om navigatie-items onzichtbaar te maken, zodat een pagina alleen bezocht wordt als een bezoeker het exacte adres weet.

Het is mogelijk om delen van de site alleen toegankelijk te maken voor bezoekers die zijn ingelogd.

StartCMS maakt gebruik van zgn. "friendly url's". Een pagina heeft dan als adres niet
http://www.startcms.nl/admin/page/admin_paragraph.php?paragraphID=313&selection=filter&pattern=StartCMS+Basis&tagID=0|
maar bijvoorbeeld
http://www.startcms.nl/voorbeeldpagina
Dit is niet alleen voor mensen veel prettiger, maar ook zoekmachines weten er beter raad mee.

StartCMS werkt volgens de W3C-webstandaarden. Dit heeft tot gevolg dat de sites toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld pda's en smartphones, maar ook voor brailleregels en spraaksoftware. Ook kan de tekst vaak probleemloos vergroot worden zonder dat de hele layout om zeep wordt geholpen.

Alle courante internetprogramma's kunnen met StartCMS-sites overweg. Sites worden getest in Internet Explorer 6 en nieuwer, Firefox en Safari, op zowel PC's als Macintoshes.